Peste 62 de milioane de lei pentru transformarea deșeurilor clujene în energie verde

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul de participare privind achiziția serviciilor de proiectare și execuție a instalației de tratare prin dezintegrare moleculară pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale din județul Cluj.

Valoarea estimată a contractului este de 62.098.728 lei, operatorii economici interesați având posibilitatea de a trimite ofertele până în data de 12 decembrie 2023, ora 15.00.

Obiectivul acestei investiții îl reprezintă furnizarea, montarea și automatizarea primei stații de dezintegrare moleculară din județul Cluj, prin intermediul căreia vor fi valorificate energetic cca. 25.000 tone deșeuri reziduale/an.

“Practic, prin achiziționarea și montarea acestei instalații moderne, ne dorim să rezolvăm definitiv problema gestionării deșeurilor municipale și să le transformăm, de ce nu, într-o resursă de energie verde” susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

De asemenea, prin generarea gazului rezultat, se dorește producerea, anual, a cca 18.240,00 MWh, energie care va putea fi livrată ulterior în sistemul energetic național.

Instalația va fi amplasată în cadrul Zonei tehnice a CMID Cluj, pe o suprafață de cca 1000 mp, în imediata apropiere a Stației de sortare și a Stației TMB.

Criteriul de atribuire al contactului este cel mai bun raport calitate-cost, operatorului economic câștigător fiindu-i alocate 4 luni pentru proiectare, 12 luni pentru execuția și punerea în funcțiune a întregii instalații, respectiv 3 ani pentru operarea pe perioada de garanție.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY