110 milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii veloturistice în Munții Apuseni

Trimite și altora

Reprezentanții Consiliul Județean Cluj au semnat contractul de servicii referitor la proiectarea și asistența tehnică aferente proiectului inter-județean „Velo Apuseni” – Lot județul Cluj. Obiectivul prevede realizarea a 227 km de piste de biciclete, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din care peste 40%, respectiv 92,4 km, vor fi amenajați pe teritoriul județului Cluj.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, spune: „Se va realiza o conexiune cu celelalte trasee amenajate pe raza județelor Alba și Bihor, astfel încât întreg arealul Munților Apuseni să poată fi pus în valoare. Mai mult, prin implementarea acestui proiect, va crește și atractivitatea județului nostru, constituindu-se într-un plus în ceea ce privește oferta turistică a acestuia”.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, afirmă că dezvoltarea sustenabilă a turismului nepoluant reprezintă o inițiativă lăudabilă. El crede că diversificarea ofertei turistice va duce la dezvoltarea comunităților locale din zona de munte a județului Cluj.

Valoarea contractului de proiectare adjudecat de operatorul economic clujean K&K Studio de Proiectare SRL este de 1.688.500 lei fără TVA.

Durata contractului de servicii este de 40 luni.

Proiectul „Velo Apuseni” a rezultat în urma unui parteneriat încheiat în anul 2021 între județele Cluj, Bihor și Alba. În luna martie 2023 a fost semnat contractul de finanțare a investiției, în valoare totală de 110 milioane de lei. Banii sunt alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY