Au fost reluate lucrările la cel mai spectaculos hotel din România

Trimite și altora

Cel mai celebru hotel din România este Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, din Munții Făgăraș. Hotelul atrage turiști din întreaga lume, iar fiecare an aduce ceva nou, pentru că unitatea turistică este reconstruită în fiecare iarnă. Turiștii care vor să își petreacă o vacanță inedită în Hotelul de Gheață au parte de vești bune, iar complexul turistic va fi finalizat peste câteva zile.

”Deja, există foarte mulți turiști care și-au manifestat interesul pentru hotelul nostru de gheață. Ne bucură faptul că turiștii străini vin în număr mare, pentru a descoperi acest proiect unic. Interesul turiștilor este sporit de faptul că, în acest an, onorăm memoria marelui artist plastic Andy Warhol”, spune inițiatorul acestui proiect, Arnold Klingeis.

De la jumătatea acestei săptămâni, la Bâlea Lac a fost reluată munca de edificare și extindere a celui de-al șaptesprezecelea Hotel de Gheață. „Art&Ice”, numele hotelului din acest sezon, se apropie, încet – încet, de forma prevăzută la debutul proiectului. Astfel, camerelor deja finalizate și deschise vizitatorilor încă din perioada Crăciunului 2023 li se adaugă noi încăperi.

Munca echipei de constructori este favorizată de condițiile meteorologice din ultimele zile. Concret, a crescut grosimea stratului de zăpadă și temperaturile au fost preponderent negative. În acest an, lucrările se derulează în condiții foarte bune și datorită folosirii unei noi tehnologii de construire. Concret, o parte importantă a camerelor este edificată cu ajutorul unor baloane gigant umflate la presiune mare, peste care constructorii pulverizează zăpadă și apă, ce se solidifică mai ales în timpul nopții. În paralel cu lucrările exterioare, echipa coordonată de sculptorul Eugen Petri lucrează la interior, la efectuarea decorațiunilor și a „mobilierului” fiecărei camere.

La fel ca și în sezoanele precedente, inițiatorii proiectului de marketing turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” au ales o temă a acestuia. Pentru acest sezon, tema este ”Art&Ice”. Astfel, mare parte a conceptului arhitectonic al Hotelului de Gheață din această iarnă, precum și execuția lucrărilor și amenajărilor, vor fi realizate pentru a evidenția tema proiectului: arta, cu multitudinea sa de forme, expresii și exponenți, pusă în valoare de noblețea, duritatea, puritatea și sensibilitatea gheții.

”Mulți dintre vizitatorii noștri sunt pasionați de artă, de istorie, de cultură. De aceea, mulți dintre ei vin și datorită uneia dintre cele mai frumoase inițiative ale Consiliului Europei, Historic Cafes Route. În România, această rută culturală europeană a stârnit entuziasm, iar numărul cafenelor istorice care au privilegiul de a fi decorate cu prestigioasa plachetă a Consiliului Europei crește de la lună la lună. Publicul care iubește acest concept, care este pasionat de gastronomia tradițională și care apreciază vinurile de calitate este, de fapt, publicul interesat de Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac. Este vorba de oameni rafinați, educați și care vor experiențe inedite”, mai spune Arnold Klingeis.

Hotelul de Gheață din „inima” munților va avea cel puțin 20 de camere, Ice Restaurant și Ice Bar. Aspectul exterior al Hotelului de Gheață va fi, de asemenea, schimbat. Atât Hotelul de Gheaţă, cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud – est a Europei.

”Turiștii străini care ne vizitează petrec mai multe zile în Transilvania și au ocazia să descopere patrimoniul natural, cel gastronomic, cel istoric și cel cultural al acestui loc unic în lume. Cei mai mulți dintre ei se bucură de centrele gotice și baroce ale unor orașe precum Clujul, Sibiul sau Brașovul, centre care includ cafenele deja incluse în ruta culturală și istorică aflată sub Înaltul Patronaj al Consiliului Europei. Ei aleg și experiențe exclusiviste, precum cele oferite de Palatul Brukenthal din Avrig, iar atunci când se întorc în țările lor devin promotori excelenți ai României autentice. Astfel, prin acest tip de turism, ”exportăm” imaginea bună pe care o merită România de azi”, a mai spus Arnold Klingeis.

Comments

comments

3 comentarii

  1. […] Cel mai celebru hotel din România este Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, din Munții Făgăraș. Hotelul atrage turiști din întreaga lume, iar fiecare an aduce ceva nou, pentru că unitatea turistică este reconstruită în fiecare iarnă. Turiștii care vor să își petreacă o vacanță inedită în Hotelul de Gheață au parte de vești bune, iar complexul turistic va fi finalizat peste câteva zile, potrivit ClujInsider.ro. […]

  2. […] Cel mai original proiect de promovare a turismului de iarnă din România a intrat într-o nouă etapă. Este vorba, totodată, de cel mai celebru hotel din România, care este Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, din Munții Făgăraș. Hotelul atrage turiști din întreaga lume, iar fiecare an aduce ceva nou, pentru că unitatea turistică este reconstruită în fiecare iarnă. Turiștii care vor să își petreacă o vacanță inedită în Hotelul de Gheață au parte de vești bune, iar complexul turistic va fi finalizat peste câteva zile, potrivit ClujInsider.ro. […]

  3. […] Cel mai original proiect de promovare a turismului de iarnă din România a intrat într-o nouă etapă. Este vorba, totodată, de cel mai celebru hotel din România, care este Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, din Munții Făgăraș. Hotelul atrage turiști din întreaga lume, iar fiecare an aduce ceva nou, pentru că unitatea turistică este reconstruită în fiecare iarnă. Turiștii care vor să își petreacă o vacanță inedită în Hotelul de Gheață au parte de vești bune, iar complexul turistic va fi finalizat peste câteva zile, potrivit ClujInsider.ro. […]

LEAVE A REPLY