Vânzările de imobile din București sunt cu aproape 16% mai mari în martie 2024 față de martie 2023

Trimite și altora

Clujul rămâne cea mai scumpă piață imobiliară din România, însă Bucureștiul se află pe primul loc în țară în privința numărului de tranzacții. 

Potrivit datelor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), luna martie a marcat un plus pentru sectorul imobiliar din București, cu un total de 4.643 de unități individuale vândute, mai mare decât cifrele înregistrate în martie 2023, când s-au vândut 4.009 unități.

Creșterea vânzărilor de imobile din Capitală, de 15,8%, este un indicator că cererea pentru locuințe este în continuă creștere, stimulată de randamentul bun al investițiilor imobiliare și în ciuda creșterilor de prețuri din cauza TVA mai mare.

Reprezentanții companiei North Bucharest Investments confirmă cifrele ANCPI prin rezultatele obținute și estimează că trendul pieței imobiliare din București se va păstra pe creștere pentru vânzările de imobile, mai ales pentru proprietățile noi și bine poziționate.

“Avansul de aproape 16% al vânzărilor din Capitală din ultima lună este dovada că oamenii recunosc valoarea adăugată a achiziționării unui imobil, că randamentele pe care le fac din zona imobiliară sunt unele satisfăcătoare și că investițiile în proprietăți sunt considerate o metodă bună de securizare a banilor.

Datele oficiale oferite de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară sunt reflectate și de cifrele North Bucharest Investments. Pentru luna martie 2024 raportăm și noi vânzarea a 73 de locuințe, marcând o creștere de 12% comparativ cu ianuarie 2024 și un avans de 25% față de luna martie 2023, când am vândut 58 de proprietăți. Această performanță este dovada că proprietățile situate în zona de Nord a Capitalei au mare căutare, iar pentru clienți cântărește mult în decizia de cumpărare accesul facil la infrastructură dezvoltată și mijloace de transport,” declară Vlad Musteață, CEO al North Bucharest Investments.

Datele ANCPI mai arată că în luna martie 2024, la nivelul întregii țări au fost vândute 54.358 de imobile, cu 565 mai multe față de luna februarie. De asemenea, numărul ipotecilor, la nivel național, în martie 2024, a fost de 25.727, cu 4.886 mai mare față de martie 2023.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY