Cea mai bună lună ianuarie din ultimii 3 ani pentru vânzările de locuințe din București și Ilfov

Trimite și altora

Cea mai bună lună ianuarie de la startul pandemiei din 2020 pentru tranzacțiile imobiliare din București și cea mai bună lună ianuarie din ultimii 3 ani pentru vânzările din Ilfov a fost luna trecută. În ciuda creșteri TVA și a incertitudinilor economice globale, vânzările de locuințe, atât noi cât și vechi, au înregistrat în cel mai mare oraș al provinciei Muntenia o creștere de 9% în ianuarie 2024 față de luna similară a anului trecut și au ajuns la aproape 3.100 de unități vândute.

În Ilfov cifrele oficiale furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) arată o explozie de tranzacții pentru aceeași perioadă, cu 75% mai multe tranzacții de imobile în ianuarie 2024 față de prima lună a anului trecut și un total de 510 locuințe vândute.

Vlad Musteață, CEO al North Bucharest Investments, spune: “Piața imobiliară din București și Ilfov a începul anul 2024 în forță, cu creșteri semnificative în vânzările de locuințe. North Bucharest Investments a încheiat în doar 3 săptămâni 67 de tranzacții imobiliare.”

Trendul pozitiv al vânzărilor de la început de an se reflectă și în cifrele ANCPI de la nivel național. În ianuarie 2024, s-au vândut în întreaga țară 10.215 locuințe, cu 25,8% mai multe față de aceeași perioadă a anului precedent. Creșteri anuale au fost observate în toate marile piețe regionale, de la Constanța (15,6%) și Brașov (17,1%), până la Cluj (44,7%).

Regiunea București-Ilfov a reușit să însumeze într-o singură lună vânzări totale de 3.600 de unități, potrivit ANCPI, ceea ce înseamnă aproape 30% din vânzările de la nivel național, care au ajuns în ianuarie la 10.215 unități.

Locuinţele noi reprezintă în acest moment aproximativ 25% din totalul locuințelor scoase la vânzare în Bucureşti și Ilfov. Disponibilitatea limitată de imobile noi din piață a fost unul dintre argumentele pentru care aprecierea cotei de TVA de la 5% la 9% pentru locuinţele de sub 120.000 de euro, nu a adus o reducere semnificativă a tranzacțiilor în 2024.

Grupul North Bucharest Investments a înregistrat peste 400 de tranzacții imobiliare în 2023, în ansambluri rezidențiale noi din zona de Nord a orașului cel mai mare din provincia de la sud de Carpați. Doar în ultimul an, cifra de afaceri a companiei s-a dublat de la 20 de milioane de lei, la 42 milioane de lei.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY