Românii preferă din ce în ce mai mult aerul condiţionat

Trimite și altora

De Mădălina Ivan

Un studiu realizat de E.ON în primul trimestru al acestui an arată că tot mai mulţi români aleg sistemele de răcire pentru perioada caniculară a anului. Circa 1/3 dintre gospodăriile din România sunt dotate cu minimum un aparat de aer condiţionat.

       Preferinţele românilor sunt urmatoarele:

  • 57% preferă să aibă în locuință, pe durata verii, o temperatură între 21 și 23°C;
  • 43% utilizează aparatul de aer condiționat doar în zilele toride, iar aproape 42% zilnic;
  • 67% îl folosesc între o oră și 4 ore pe zi;

Concluziile studiului evidențiază, că pentru majoritatea participanților (57%), temperatura confortabilă în locuință este în intervalul 21 și 23°C. Circa 23% preferă o temperatură mai scăzută, sub 20°C, iar 18% mai ridicată, între 24-26°C. Doar 1,5% dintre respondenți spun că se simt bine la peste 26°C. De asemenea, în ceea ce priveşte întreținerea aparatelor, 45% dintre respondenți afirmă că fac o verificare a aparatului o dată pe an, iar circa 17% o dată la doi ani. Alți 23% spun că fac verificarea doar când este nevoie.

Specialiștii spun că temperatura cea mai potrivită pentru vară este, în general, între 24-26°C. Totodată, recomandarea este ca diferența dintre temperatura interioară și cea exterioară să nu fie mai mare de circa 5-10°C. Totodată, recomandarea specialiştilor este ca verificarea aparatelor de aer condiţionat să fie făcută de doua ori pe an, o dată la începerea sezonului cald şi o datăla începutul sezonului rece în cazul în care aparatul este folosit şi pentru încălzire.

Comments

comments

Nu sunt comentarii