RFI: Iohannis va începe demersurile pentru un referendum privind grațierea

Trimite și altora

iohannis_35Preşedintele Iohannis anunţă un referendum pe tema modificării legilor justiţiei afirmând că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale şi graţierii, iar poporul trebuie să se pronunţe asupra acestor teme.
Românii vor putea spune dacă sunt de acord cu aceste teme sau nu. Atunci când au votat, aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD-ului.

Dacă guvernanții au făcut asta, atunci vor trebui să suporte votul popular pe această temă.

Trebuie să decidem despre ce fel de națiune vrem să fim: puternică, un stat de drept sau o națiune așa și așa, o națiune cu un stat de drept așa și așa. Vrem să fim o națiune demnă de cea care a făcut Mica Unire, o națiune între celelalte națiuni, așa cum sunt națiunile europene sau vrem să fim o națiune care nu îndraznește să ridice vocea în forul națiunilor europene?

Eu îmi doresc o națiune puternică, de oameni mândri și liberi. Românii sunt mândri și liberi. Îmi doresc o națiune condusă de politicieni integri, competenți. Orice altceva, pentru mine este prea puțin. Pentru a obține acest lucru, pentru mine niciun preț nu este prea mare.

Citiţi mai multe pe RFI.RO.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday.ro: 10.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva Guvernului
Next articleCele mai mari nume ale muzicii electronice mondiale vin la UNTOLD 2017
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

8 + two =