Sonaca deschide prima fabrică de componente aerospaţiale din Cluj

Trimite și altora

sonaca4

Compania belgiană Sonaca își va inaugura oficial fabrica ridicată în comuna Moldovenești, județul Cluj. Inaugurarea va avea loc în data de 10 martie.

Construcția fabricii din Moldovenești a durat 18 luni, iar primele linii de producție au fost puse în funcțiune la jumătatea lunii septembrie 2016. În prezent, fabrica are 30 de angajați, iar numărul lor va crește până la 200 în anii următori.

Investiția realizată de compania Sonaca Aerospace Transilvania SRL a fost posibilă datorită ajutorului de stat oferit de Guvernul României, în valoare de 24,1 de milioane de lei (5,4 milioane de euro). Valoarea totală a investiției este de 52 de milioane de lei (11,8 milioane de euro).

De asemenea, compania a beneficiat de sprijinul echipei InvestRomania care a oferit asistență pe parcursul derulării acestui proiect.

Sonaca Aerospace Transilvania SRL este subsidiara locală a grupului belgian Sonaca SA. Obiectul principal de activitate al grupului belgian este dezvoltarea, producția, ansamblarea și testarea de structuri și sisteme destinate industriei aerospațiale, destinate uzului civil și/sau militar. Printre acestea se numără componente ale aripilor aeronavelor sau fuselaje complexe.

Sediul principal al Sonaca se află în Gosselies, Belgia. Grupul belgian mai deține unități de producție în România, China, Canada și Brazilia.

La ceremonia oficială au confirmat prezența Alexandru Petrescu, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, secretarii de stat Ilan Harry Laufer de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Enache Jiru de la Ministerul Finanțelor Publice, precum și Excelența Sa Thomas Baekelandt, ambasadorul Belgiei în România.

Mai multe informații puteți găsi pe www.sonaca.com

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY