Promovarea în ghidurile internaționale de călătorie își arată efectele. Tot mai mulți străini vizitează Transilvania

Trimite și altora

sighisoaraPromovarea de care se bucură Transilvania, în general, și Clujul, în special, în ghidurile internaționale de călătorie a sporit interesul turiștilor străini pentru această regiune. Hotelierii se așteaptă ca numărul total de turiști să crească semnificativ în acest an și datorită organizării la Cluj a unor mari evenimente sportive, precum Campionatul European de Gimnastică Artistică și Eurobasketul. În hotelurile de trei, patru și cinci stele din Cluj-Napoca, deja, turiștii străini reprezintă între 25 și 40 la sută din numărul total al clienților.

Transilvania continuă să se afle în atenția redactorilor ghidurilor internaționale de călătorie. După ce anul trecut, Lonely Planet a declarat Transilvania drept destinație turistică de excelență, în acest an Rough Guides a inclus această regiune a României în Top 10 mondial al destinațiilor care pot fi vizitate cu un buget redus. Printre orașele recomandate se numără Sighișoara, oraș legat de legenda lui Dracula. Însă cei mai mulți dintre cei care merg să viziteze Sighișoara aterizează mai întâi pe aeroportul din Cluj, iar datorită acestui lucru au posibilitatea să se bucure de atracțiile din întreaga regiune, spun reprezentanții agențiilor de turism.

Un alt ghid de călătorie, The Calvert Journal, a inclus Clujul pe lista celor mai stilate 16 orașe din Europa de Est. Patrimoniul construit și marile festivaluri sunt argumentele care i-au convins pe redactorii ghidului londonez, spune expertul în turism Valentin Lungu, care conduce un hotel deținut de Consiliul Județean Cluj, Univers T. ”Turiștii britanici, de exemplu, dar și alții, sunt interesați de patrimoniul regal, adică de clădirile legate de Familia Regală a României, precum Muzeul Etnografic al Transilvaniei sau catedrala ortodoxă, dar și de cele legate de alte dinastii regale, precum Muzeul de Artă. La noi în hotel, 38 la sută dintre turiști sunt străini”, a spus Valentin Lungu.

În ultimii ani, a crescut numărul vizitatorilor din Italia, Spania, Franța, Germania și Marea Britanie, dar încep să vină tot mai mulți turiști și de pe alte continente, în special din America de Nord.

Comments

comments

SHARE
Previous articleSonaca deschide prima fabrică de componente aerospaţiale din Cluj
Next articleDe ce Daciile au atâta succes (în Franţa)?
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two + nine =