ClujToday.ro: Biotehnologiile, tot mai prezente în viaţa zilnică a clujenilor

Trimite și altora

biotehnologiiViaţa zilnică este tot mai influenţată de noile descoperiri ştiinţifice din domeniul biologiei. Tot mai mulţi clujeni utilizează biotehnologiile pentru a trata apele uzate, în timp ce în Sibiu a fost deschisă o fermă hidroponică experimentală. Specialiştii în domeniul spun că această tendinţă se va accentua şi mai mult în anii care vor veni, potrivit ClujToday.ro.

Descoperirile ştiinţifice din domeniul biologiei influenţează tot mai mult vieţile oamenilor obişnuţi. Un exemplu în acest sens este utilizarea biotehnologiilor de către proprietarii de case din zona Clujului. ”Aceste biotehnologii permit tratarea apei uzate şi reintroducerea ei în circuitul natural”, spune prorectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, Adrian Oros.

Un alt exemplu de înglobare a inovaţiei în viaţa zilnică este reprezentat de ferma hidroponică deschisă recent în judeţul Sibiu, la Cristian. ”Această fermă dovedeşte că astfel de culturi sunt viabile din punct de vedere economic şi în Transilvania”, spune omul de afaceri Khaled al Mezayen.

Specialiştii în domeniu spun că, în următorii 20 de ani, biotehnologiile vor deveni şi mai răspândite. Ei spun că, în viitor, o mare parte din gazul metan utilizat în gospodării va proveni din deşeurile organice descompuse cu ajutorul microorganismelor.

 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY