Biotehnologiile au un impact tot mai mare în viața zilnică a clujenilor

Trimite și altora

Domeniul biotehnologiilor și al științelor vieții stârnește un interes tot mai mare în Transilvania. Unele dintre aceste proiecte au fost dezvoltate cu participarea cercetătorilor universităților clujene, care încearcă să găsească soluții pentru a reduce impactul unor substanțe poluante asupra mediului.

Biotehnologiile sunt utilizate pe scară tot mai mare în marile orașe. Ele sunt de mare ajutor în tratarea apelor uzate, spune prorectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, profesorul Adrian Oros.

Există și alte inovații tehnologice transpuse în practică în domeniul științelor vieții. Lângă Sibiu, de exemplu, a fost creată prima fermă hidroponică din Transilvania. Această fermă dovedește că hidroponia este o soluție viabilă pentru zonele care se confruntă cu resurse limitate de apă sau de pământ roditor, spune cercetătorul Khaled al Mezayen.

Cercetătorii din Transilvania au dezvoltat și alte produse bazate pe inovațiile tehnologice. Așa ar fi ambalajele cu proprietăți antimicrobiene sau filtrele care folosesc principiile fizicii pure pentru a decontamina apa potabilă pentru diferite comunități din România.

 

Foto: USAMV

Comments

comments

SHARE
Previous articlePensiunile și hotelurile din Munții Apuseni, pline de 1 Decembrie
Next articleProtestele de la Cluj: ”Dragnea și Tudorel, sunteți statul paralel!”
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

13 − 8 =