ClujToday.ro: Bisericile medievale din Transilvania atrag tot mai mulţi turişti

Trimite și altora

saschizBisericile medievale din Transilvania atrag tot mai mulţi turişti străini, fie că este vorba de cele săseşti, fortificate pentru a rezista împotriva invaziilor musulmane, fie de cele construite de lemn, în Munţii Apuseni sau în cei ai Maramureşului. Specialiştii în patrimoniu spun că interesul turiştilor va continua să crească, potrivit ClujToday.ro.

Patrimoniul cultural a devenit unul dintre principalele atu-uri ale Transilvaniei pentru atragerea de turişti. De un interes aparte se bucură monumentele aflate în patrimoniul UNESCO. Astfel, bisericile fortificate săseşti atrag turişti din toată lumea. Acesta este şi cazul bisericii din satul Saschiz, după cum spune Lidia Stoichiţescu, proprietara unei pensiuni din localitate, numită Hanul Cetăţii.

De un interes aparte se bucură şi bisericile de lemn din Munţii Apuseni. Aşa ar fi biserica din Buru. O legendă locală spune că această biserică a fost construită de Horea în satul Sălciua, în secolul al XVIII-lea, iar apoi, în secolul al XIX-lea a fost demontată, transformată într-o plută şi trimisă în jos, pe râul Arieş, apoi a fost remontată la Buru.

Specialiştii în turism spun că această tendinţă se va accentua şi mai mult în următorii ani, pe măsură ce va creşte notorietatea monumentelor istorice din Transilvania.

Comments

comments

SHARE
Previous articleOamenii de ştiinţă, fascinaţi de o planetă asemănătoare Pământului, descoperită recent
Next articleStatul român se împrumută masiv ca să își susțină cheltuielile
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

16 − 15 =