Cine sunt câștigătorii hackathonului de la Innovation Labs Cluj

Trimite și altora
Innovationlanbs 2017 Cluj Hackathon
Innovationlanbs 2017 Cluj Hackathon

Echipa Innovation Labs 2017, un program de preaccelerare pentru start-up-uri, anunță cele opt echipe câștigătoare ale hackathonului din Cluj-Napoca, ce a avut loc în acest weekend la Impact Hub Cluj-Napoca. După 24 de ore de concentrare, imaginație, muncă și mentorat, cele mai bune echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de pre-accelerare organizată în Cluj în următoarele 3 luni de Tech Lounge și Simplon România, cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, Enel, precum și The Romanian-American Foundation, partener strategic.

La eveniment au participat 26 de echipe cu peste 90 de tineri, care au prezentat în prima zi de eveniment idei pentru produse inovatoare încadrate în cele șase direcții de dezvoltare pentru Smart Territories: Agriculture, Cyber-Security, Energy, Health & Lifestyle, Retail și Smart Cities. După o etapă de votare din partea publicului și a juriului, în Hackathon au rămas 20 de echipe. În următoarele 24 ore, participanții au lucrat la dezvoltarea ideilor și realizarea unui prototip viabil și persuasiv sub îndrumarea mentorilor – antreprenori și profesioniști de top din industria IT&C.

În cea de-a doua zi a Hackathon-ului, echipele au prezentat versiunea rafinată a produsului și a strategiei de business. Fiecare echipă și-a demonstrat evoluția de la o simplă idee la un concept viabil, atât prin demonstrații tehnice, cât și printr-o prezentare publică. Juriul a avut misiunea dificilă de a alege cele mai credibile opt idei de produs cu potențial care vor continua dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat a Innovation Labs din Cluj-Napoca.

Spre exemplu, pentru direcția Smart City susținută de compania Orange, echipa Softschool oferă o soluție completă de management educațional care conectează elevii, autoritățile, părinții și angajatorii și răspunde nevoilor lor specifice de informare și comunicare. Platforma Softschool este structurată în 4 module principale destinate activităților specifice instituțiilor de învățământ. Principalele servicii oferite prin modulele softschool.ro pentru părinți sunt: orarul elevilor, posibilitatea vizualizării online a notelor și a absențelor, notificări prin e-mail, cât și prin SMS cu situația școlară, grafice cu evoluția elevului, notificări în timp real către părinți prin mail și SMS. Pentru cadre didactice, serviciile oferite includ un generator de orar școlar, rapoarte școlare de orice tip, pentru uz intern sau pentru inspectorat, situatii școlare în timp real.

Pentru direcția de Agriculture, echipa BeeByte aduce tehnologia în apicultură cu soluții hardware și software pentru monitorizarea stupilor și a condițiilor de mediu. Aplicația ajută apicultorii să colecteze date, să le analizeze și să comunice între ei pentru a-și optimiza activitatea și a preveni problemele. BeeByte dă posibilitatea proprietarilor de stupină să acționeze pro-activ. Nu există pe piață o altă soluție care să integreze toate funcționalitățile pe care le oferă aplicația, iar un alt avantaj competitiv al produsului îl reprezintă gradul foarte ridicat de accesibilitate al interfeței cu utilizatorul. Produsul pentru stupine medii și mijlocii este în stadiu finalizat, iar cel pentru stupine mari este în curs de dezvoltare.

Pe directia de Health&Lifestyle, EyeSight aduce o soluție inovatoare pentru tratamentul ambliopiei și al strabismului prin intermediul realității virtuale. În prezent, tratamentul acestei afecțiuni are loc prin intermediul televizoarelor 3D și al unor sisteme de control a mișcării. Produsul EyeSight propune o soluție mai interactivă și mai stimulantă, similară unei experiențe de gaming. Față de alte soluții de pe piață, produsul este mai versatil – ocupă mai puțin spațiu, este prietenos cu copiii și scade numărul de efecte adverse ale tratamentelor actuale.

Toate echipele câștigătoare din Hackathon intră acum într-o perioadă intensă de training de trei luni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Tinerii vor împărtăși experiențele unor antreprenori sau oameni de business de vârf. În plus, vor avea acces la tehnologii de ultimă generație pentru dezvoltarea produsului, prin intermediul partenerilor programului.

Pe 24 mai, în cadrul Demo Day, finaliștii programului își vor prezenta prototipurile în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori.

Echipe câștigătoare ale Hackathonului din Cluj-Napoca

DeliverMe este o aplicație care permite utilizatorilor să cumpere online de la orice supermarket local și asigură în același timp livrarea rapidă a produselor. Pentru clienți beneficiul este economia de timp iar pentru șoferii parteneri – cei care vor colecta și livra produsele – aplicația oferă acces la o sursă de venit. Unul dintre avantajele competitive ale aplicației este rapiditatea livrării produselor. În același timp, platforma este inovativă datorită funcționalității integrate pe care o oferă și oferă posibilitatea utilizatorilor de a crea liste de produse și de a partaja coșul de cumpărături cu altcineva (opțiunea share cart). Aplicația se află în faza de prototip, iar dezvoltatorii preconizează într-o lună lansarea pe piață a unei versiuni funcționale.

TTBK este un instrument care vine în ajutorul copiilor nevăzători, care au acces limitat la instrumentele de învățare moderne. Aplicația utilizează principiile inteligenței artificiale și permite creșterea graduală a dificultății sarcinilor de învățare. Produsul se diferențiază de alte soluții de învățare existente pe piață prin faptul că permite învățarea prin joc adaptat copiilor nevăzători și se bazează pe studii de psihologie și psihopedagogie. Utilizatorii cărora li se adresează sunt copiii, părinții acestora și ONG-urile. În acest moment, aplicația este la stadiul de demo.

D-lighting este un sistem inteligent care controlează sistemul de ilumiare stradală. Sistemul este complet automatizat și nu este nevoie de o persoană pentru a controla luminozitatea dată de stâlpii de iluminat – aceștia se adaptează la condițiile de afară pe baza unor senzori. Avantajele pe care le oferă sunt economia de energie și posibilitatea de a detecta și repara rapid orice defecțiune. Principalii utilizatori cărora cărora li se adresează sunt administrațiile unor orașe mai mici sau comune.

AgroSer este un sistem inteligent pentru monitorizarea și controlul serelor. Sistemul oferă live streaming către aplicații mobile sau de desktop și transmite informații legate umiditatea solului, temperatura, umiditatea ambientală, și lumina. Datele sunt culese cu ajuotrul senzorilor. Senzori controlează și sistemele de irigație și ventilație. Avantajul pe care îl oferă este economia de timp, modularitatea și posibilitatea de a coontrola sistemul de la distanță.

BeeByte aduce tehnologia în apicultură. Nu există pe piață o altă soluție care să integreze toate funcționalitățile pe care le oferă aplicația iar un alt avantaj competitiv al produsului îl reprezintă gradul foarte ridicat de accesibilitate al interfeței cu utilizatorul. Produsul pentru stupine medii și mijlocii este în stadiu finalizat iar cel pentru stupine mari este în curs de dezvoltare.

Softschool este o soluție completă de management educațional care conectează elevii, autoritățile, părinții și angajatorii și răspunde nevoilor lor specifice de informare și comunicare. Platforma Softschool este structurata în 4 module principale destinate activităților specifice institutiilor de invatamant. Principalele servicii oferite prin modulele softschool.ro pentru părinți sunt urmatoarele: orarul elevilor, posibilitatea vizualizării online a notelor și a absențelor, notificări prin e-mail cât și prin SMS cu situatia școlară, grafice cu evoluția elevului, notificari în timp real către părinți prin mail și SMS. Pentru cadre didactice serviciile oferite includ un generator de orar școlar, rapoarte școlare de orice tip, pentru uz intern sau pentru inspectorat, situatii școlare în timp real.

EyeSight aduce o soluție inovativă pentru tratamentul ambliopiei și al strabismului prin intermediul realității virtuale. În prezent, tratamentul acestei afecțiuni se face prin intermediul televizoarelor 3D și al unor sisteme de control a mișcării. Produsul EyeSight propune o soluție mai interactivă și mai stimulantă, similară unei experiențe de gaming. Față de alte soluții de pe piață, produsul este mai versatil – ocupă mai puțin spațiu, este prietenos cu copiii și scade numărul de efecte adverse ale tratamentelor actuale.

Natura Virtuală este un instrument de realitate virtuală care permite vizionarea apartamentelor de închiriat. Produsul vine în întâmpinarea nevoii utilizatorilor de a eficientiza gestionarea timpului. Instrumentul este dedicat și agențiilor imobiliare care își pot reduce costurile prin scăderea numărului de deplasări pe teren și în acelați timp pot oferi o experiență inovativă clienților. Produsul se află în stadiu incipient de dezoltare a funcționalităților de bază.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY