Franța: Centristul Emmanuel Macron încheie pe primul loc campania electorală

Trimite și altora

afise frantaLa miezul nopţii se încheie campania electorală. Niciun sondaj nu va mai putea fi publicat după această oră şi momentul în care s-au închis secţiile de vot de pe teritoriul Franţei metropolitane, duminică 23 aprilie, ora 20h00, potrivit RFI România.

Pe final de campanie ne uităm şi la ceea ce ne indică sondajele.Ïn fruntea clasamentului termină, în acest moment, conform unui sondaj IPSOS – candidatul de centru, Emmanuel Macron. În Cluj, francezii vor putea vota la secția amenajată la Institutul Francez de pe strada Brătianu.

 

Candidatul formaţiunii En Marche! are 24% dintre sufragii şi a reuşit să avanseze cu un punct, pe care l-a câştigat în trei zile. O devansează cu două puncte pe candidata Frontului Naţional, Marine Le Pen care are acum 22% din voturile celor care au participat la acest sondaj, în scădere cu 0,5%. Locul trei este disputat, în continuare, de către conservatorul François Fillon şi stângistul Jean-Luc Mélenchon

Ïnsă, studiul a fost realizat în zilele de 19 şi 20 aprilie, înainte de atentatul de vineri seară în care a fost ucis un poliţist în Paris. 73% dintre cei chestionaţi spun că vor merge la vot. Totodată,  69% dintre persoanele sigure că vor vota, susţin că alegerea lor rămâne definitivă.

31% nu s-au hotărât nici până acum pe cine vor alege. 2.000 de persoane înscrise pe listele electorale au răspuns anchetei. Marja de eroare este între 0,8 şi 2,8 puncte. Rămâne de văzut care va fi rezultatul după votul de duminică. 47 de milioane de alegători sunt aşteptaţi în cele aproximativ 70.000 de secţii de votare. Niciun rezultat nu poate fi comunicat publicului înainte de închiderea birourilor de vot. Ïn caz contrar, amenda este de 75.000 €

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY