Mircea Sin, turdeanul care și-a transformat pasiunea în afacere

Trimite și altora

Un fost angajat al fabricii de sticlă din Turda a devenit unul dintre cei mai apreciați artiști sticlari din Transilvania. El elaborează și realizează obiecte profund originale și deosebit de complexe, de la pahare cu pai de sticlă inclus și la candelabre și bijuterii de sticlă, pe care le expune la diferite evenimente dedicate artei sau artizanatului.

Mircea Sin a fost angajat al uneia dintre cele mai cunoscute fabrici de sticlă din Transilvania, cea din Turda, fondată în anul 1921. După izbucnirea crizei economice din anul 2008, Mircea Sin a decis să pornească o afacere pe cont propriu. El și-a deschis propriul atelier de sticlar și a început să realizeze acele produse pe care le dorea dintotdeauna și care nu se regăseau între produsele mult mai conservatoare al vechii fabrici, după cum spune chiar el. ”Produc pahare cu un pai, cu două paie, pentru îndrăgostiți, scarabei, balanțe, trandafiri de sticlă, ordidee, aranjamente florale, dar și candelabre cu șase brațe, pe două nivele”, spune Mircea Sin.

Munca pentru realizarea obiectelor din sticlă este foarte migăloasă, mai spune Mircea Sin. Materia primă pentru obiectele de artă pe care le realizează provine din Germania. Este vorba de tuburi de sticlă de bună calitate, pe care apoi meșterul turdean le prelucrează până când modelajul final are o calitate care îi surprinde pe cumpărători. Din mica afacere de familie trăiește familia Sin mult mai bine decât în perioada în care artistul sticlar era angajat al fabricii.

Produsele artistului turdean pot fi cumpărate de la târgurile de artă și artizanat organizate în județul Cluj.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRFI: Drapelul românesc, inspirat din cel francez
Next articleTurism retro cu Dacia și cu Polski Fiat
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

six + twelve =