Cum a devenit o mică afacere de familie din Luna cunoscută în toată lumea

Trimite și altora

principesa-mariaO mică afacere de familie din satul Luncani, comuna Luna din județul Cluj, a devenit cunoscută la nivel mondial. Membrii familiei Tulai au început să producă ulei presat la rece pentru ei înșiși și pentru rudele lor. În timp, însă, au început să producă și pentru alții, iar de câțiva ani, uleiurile presate la rece marca Luna Solai au ajuns pe masa membrilor Familiei Regale și au început să colecționeze stele acordate de Institutul pentru Calitate și Gust din Bruxelles, care sunt echivalentul stelelor Michelin.

 

Povestea uleiurilor presate la rece din comuna Luna a început după ce Mihai Tulai a ieșit la pensie. Ceea ce părea la început un hobby s-a transformat într-o afacere prosperă, iar gama uleiurilor s-a diversificat. Acum, micul atelier al familiei Tulai produce ulei de floarea-soarelui, de dovleac, de in, de cânepă, de rapiță sau de nucă, spune Mihai Tulai.

 

Atunci când presa de ulei s-a transformat într-o afacere serioasă, fiica lui Mihai Tulai a decis să renunțe la cariera sa din televiziune și să își ajute părinții. Felicia Tulai a descoperit că cea mai bună cale pentru a-și promova uleiul este să obțină o recunoaștere internațională. Drept urmare, a trimis trei dintre uleiurile sale pentru a fi evaluate de Institutul pentru Calitate și Gust din Bruxelles. Toate trei au primit stele care sunt echivalentul stelelor Michelin. Mai mult, micul atelier a primit calitatea de Furnizor Oficial al Casei Regale, iar recent unitatea de producție a fost vizitată de Alteța Sa Regală Principesa Maria a României, spune Felicia Tulai.

 

La început, la presa de ulei munceau doar membrii familiei Tulai. Însă, între timp, afacerea a crescut, atelierul a ajuns la șase angajați, iar uleiurile presate la rece au ajuns să fie distribuite în toată țara.

Comments

comments

SHARE
Previous articleUnivers T, locul I în țară la secțiunea Comerț-Turism în Topul Național al Firmelor
Next articleCluj: Mobilizare extraordinară a tinerilor basarabeni la vot
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 + 19 =