Noi reglementări fiscale pentru industria IT

Trimite și altora

Guvernul a modificat cadrul legislativ pentru industria IT. Compania de consultanță fiscală TPA a realizat o sinteză a Ordinul nr. 409/4020/737/703/2017 privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator, publicată în Monitorul Oficial nr. 468 din 22 iunie 2017, care a intrat în vigoare de la 1 iulie.

Astfel, Noul ordin aduce modificări în ceea ce privește condițiile pentru aplicarea scutirii impozitului pe salariile programatorilor. Este vorba de reintroducerea unui prag de 10.000 euro venit pe salariat. Concret,

pentru a beneficia de scutirea de impozit de 16% pe venitul salariaților programatori, angajatorul are obligația să fi obținut venituri de minimum 10.000 euro pe fiecare programator angajat, în anul fiscal întreg precedent.

Ordinul mai aduce eliminarea sintagmei “Produs final”. Concret, noul ordin prevede că activitatea de creare de programe pentru calculator reprezintă prestarea efectivă a uneia dintre activitățile de creare de programe pentru calculator corespunzătoare ocupațiilor specifice menționate în anexă. Elimină condiția ca respectivele programe să fie încadrate ca produse finale, sintagmă ce genera anumite confuzii și interpretări în aplicarea acestei condiții.          

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY