Rata şomajului a ajuns la 2 la sută în județul Cluj. Antreprenorii caută soluții pentru a atrage noi angajați

Trimite și altora

Rata şomajului în judeţul Cluj a atins un nivel care era întâlnit doar înainte de declanşarea crizei economice. Totuşi, companiile clujene continuă să încerce să recruteze noi angajaţi. Unii dintre ei provin din rândul tinerilor care termină facultatea sau liceul chiar în această perioadă, iar alţii provin din alte judeţe ale Transilvaniei, potrivit ClujToday.ro.

 

Rata şomajului în judeţul Cluj este de doar doi la sută, potrivit datelor colectate de specialiştii Consiliului Judeţean. În Cluj-Napoca, rata şomajului este de doar jumătate din rata medie la nivel judeţean. Tendinţa este ca această rată să scadă şi mai mult, în condiţiile în care companiile clujene au anunţat noi angajări. Domeniile cele mai active din acest punct de vedere sunt industria IT, outsourcingul de servicii şi industria de înaltă tehnicitate. De asemenea, sectorul construcţiilor şi cel al serviciilor cunoaşte o dinamică foarte bună.

Comments

comments

SHARE
Previous articleNoi reglementări fiscale pentru industria IT
Next articleVama cântă în premieră la Untold 2017
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seventeen − nine =