Familia Regală a României sărbătorește 90 de ani de la proclamarea ca Rege a lui Mihai I

Trimite și altora

Membrii Familiei Regale a României organizează în această săptămână o aniversare istorică: 90 de ani de la proclamarea Regelui Mihai I. Este un caz unic în istoria omenirii când o persoană supraviețuiește nouă decenii din momentul desemnării sale ca șef de stat.

 

”Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, va găzdui, la Castelul Peleș, miercuri, 12 iulie 2017, la ora 17.30, o ceremonie de aniversare a 90 de ani de la proclamarea Regelui Mihai I, la 20 iulie 1927. Vor fi prezenți la eveniment Principele Radu și Principesa Maria.

Ceremonia va avea loc în Holul de Onoare și va reuni reprezentanți ai instituțiilor statului, ai Bisercii Ortodoxe Române, ai Corpului Diplomatic, ai organizațiilor cu patronaj regal, personalități ale societății civile.

La 20 iulie 2017 se împlinesc nouă decenii de când România a pierdut suveranul ei unificator, Regele Ferdinand I. În aceeași zi, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a succedat în funcţia supremă în stat, aceea de “Cap al Statului”, aşa cum o denumea Constituţia din 1923”, precizează Casa Majestății Sale Regelui, într-un comunicat de presă.

Comments

comments

SHARE
Previous articleConsiliul Județean Cluj a lansat licitația pentru programul ”Cornul și laptele”
Next articleClujToday.ro: Pădurile virgine de făget din România, incluse pe lista UNESCO
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen − four =