Cluj: Creșteri semnificative în domeniul comerțului cu jucării de lemn

Trimite și altora

jucarieTot mai mulți părinți sunt interesați de jucăriile de lemn. Acestea sunt considerate mai sigure și mai sănătoase decât jucăriile confecționate din plastic, care pot include și substanțe toxice. O tendință asemănătoare este înregistrată și în domeniul mobilierului pentru copii.

Ultimii ani au adus o creștere a diversității și o ieftinire a jucăriilor din lemn. Dacă în urmă cu cinci ani, multe dintre aceste jucării aveau prețuri din categoria celor practicate pentru jucăriile de lux, acum prețurile au revenit la normal. În Cluj, jucăriile de lemn confecționate de artizanii din Transilvania pot fi cumpărate de pe Internet, de la tarabele meșterilor care vând în centrul vechi sau la diferitele târguri organizate de municipalitate sau din magazinele din marile centre comerciale. Copiii sunt încântați de aceste jucării, pentru că cele comercializate la Cluj îmbină deopotrivă stilul tradițional și aspectul modern.

O tendință identică este remarcată și în domeniul mobilierului pentru copii, spune Andrei Cosmovici, proprietarul unuia dintre cele mai vechi magazine de profil din Cluj, Teri. ”Am stat de vorbă și cu medici pediatri. Categoric, ei recomandă pătuțurile din lemn cu grilaj, în locul celor făcute din plastic”, spune Andrei Cosmovici.

Statisticile furnizate de magazinele din Cluj arată că cei mai mulți dintre clienții lor sunt copii de până la 10 – 12 ani, care vin împreună cu părinții sau cu bunicii. O altă categorie importantă de clienți este reprezentată de tineri care cumpără jucării pentru copii foarte mici. Aceleași statistici arată că, în medie, volumul comerțului cu jucării de lemn a crescut cu 15 la sută din anul 2015 și până acum.

Claudiu Pădurean

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

20 − twenty =