Studiu PwC: Salariile din sectorul privat au crescut cu 5,1 la sută în 2017

Trimite și altora

Salariile din sectorul privat au crescut cu 5,1 la sută în anul 2017, reiese dintr-un studiu realizat de PwC. Studiul a inclus un eșantion de 100 de companii din domenii precum cel financiar-bancar, farma, industrie, retail și turism.

Cele mai mici creșteri de salarii au fost înregistrate la nivelul membrilor conducerilor acestor companii, iar cele mai mari la nivelul muncitorilor. Reprezentanții companiilor cuprinse în studiu afirmă că planificaseră oricum o creștere medie a salariilor de 4,8 la sută în 2017, astfel că această creștere efectivă este cu puțin mai mare decât cea estimată în momentul alcătuirii bugetelor.

Analiștii economici spun că o creștere și mai mare a salariilor ar afecta profitabilitatea și planurile de investiții ale companiilor. De asemenea, ei remarcă faptul că firmele cuprinse în studiu au reușit să mențină un grad înalt de predictibilitate a evoluțiilor economice, în ciuda schimbărilor legislative din ultimii doi ani.

De asemenea, ei au mai remarcat faptul că ritmul de creștere a salariilor muncitorilor a fost dinamizat de mărirea salariului minim la 1.450 de lei în acest an, precum și perspectiva creșterii acestuia la 1.550 de lei anul viitor. Aceste creșteri sunt susținute de creșterea economică înregistrată de România, de 5,7 la sută, care se numără printre cele mai mari creșteri din Uniunea Europeană.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × two =