Lider separatist catalan la Cluj: Catalonia nu renunță la lupta pentru independență

Trimite și altora

Separatiștii catalani nu vor renunța la demersurile care vizează independența față de Spania. Pentru a protesta față de demiterea guvernului regional catalan, formațiunile politice separatiste au organizat azi o grevă generală și proteste de amploare, a declarat la Cluj coordonatorul departamentului de politică externă al Partidului Democrat European Catalan, Marc Gafarot i Monjo.

”Azi avem o grevă generală în Catalonia, care este, se pare, de succes. Avem multe mitinguri pe străzile din Catalonia, atât în marile orașe, cât și în localitățile mici. Autostrăzile și străzile principale au fost blocate pentru a arăta că multe lucruri neplăcute se întâmplă în țară”, a spus liderul catalan.

Toate aceste lucruri au loc după ce autoritățile regionale de la Barcelona au organizat un referendum contestat pe tema independenței provinciei spaniole. La referendum s-au prezentat la urne aproximativ 46 la sută dintre catalanii cu drept de vot. Ca urmare a proclamării independenței unei așa-zise Republica Catalonia, Guvernul central de la Madrid a suspendat autonomia de care se bucura Catalonia, a dizolvat guvernul și parlamentul provincial și a convocat alegeri anticipate în luna decembrie a acestui an. Fostul șef al guvernului catalan, Carles Puidemont, a fost pus sub acuzare penală, alături de alți foști membri ai executivului regional. Nici o țară nu a recunoscut independența așa-zisei republici proclamate la Barcelona.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDrumul dintre Mociu și Chesău, reabilitat
Next articleConsiliul Județean anunță care este soluția pentru balta de levigat de la Pata Rât
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

six + twelve =