Consiliul Județean anunță care este soluția pentru balta de levigat de la Pata Rât

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj va trata balta de levigat apărută în zona fostei rampe de gunoi a județului de la Pata Rât. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că firma angajată de administrația locală pentru a trata balta cu apă poluată care s-a format pe câteva hectare a realizat o expertiză care stabilește măsurile care trebuie luate în acest context. Concret, angajații Companiei de Apă Someș vor săpa două bazine de decantare în aval de această zonă. În aceste bazine va fi transportată apa poluată, care va fi tratată chimic, apoi va fi dusă în rețeaua de canalizare și va ajunge apoi la stația de epurare a Companiei de Apă Someș, spune președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Cluj a anunțat că muntele de gunoi format de-a lungul ultimelor decenii va fi stabilizat cu ajutorul unor stâlpi de beton de mari dimensiuni, numiți piloți, care vor fi montați în aceste săptămâni. Alin Tișe a mai adăugat că vechea rampă de gunoi va fi închisă pe amplasamentul actual, care înseamnă aproximativ 22 de hectare.

Doar 18 hectare se află în proprietatea Consiliului Județean. Pentru diferența de teren pe care a alunat gunoiul sau au fost depozitate ilegal deșeuri, administrația județeană va folosi soluția exproprierii. Președintele Consiliului Județean Cluj a adăugat că aceste terenuri nu au fost folosite niciodată de proprietari, din cauza poluării generate de rampa de gunoi, însă acum acești oameni vor putea încasa bani pentru terenurile afectate.

Alin Tișe crede că problema levigatului și a stabilizării rampei de gunoi va fi rezolvată până în martie 2018. Rampa de gunoi ar fi trebuit să fie închisî până în anul 2010. Nimeni nu știe deocamdată când va fi închisă și nici cât va costa această operațiune.

 

Foto: Adevarul.ro

Comments

comments

SHARE
Previous articleLider separatist catalan la Cluj: Catalonia nu renunță la lupta pentru independență
Next articleBuzzNews.ro: Guvernul face revolutie fiscala impotriva tuturor
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four + eight =