Creștere economică record pentru România. Cu cât a crescut PIB-ul în primele nouă luni

Trimite și altora
S

România a înregistrat o creștere economică record în primele nouă luni ale anului. Potrivit Institutului Național de Statistică, în intervalul ianuarie – septembrie 2017, Produsul Intern Brut a crescut cu 7 la sută, comparativ cu perioada similară a anului 2016.

Aceste rezultate sunt mai bune decât cele mai optimiste estimări de la începutul anului. Dacă Guvernul estima o creștere de aproximativ 6 la sută, băncile comerciale și organizațiile financiare internaționale estimau o creștere cuprinsă între 5 și 6 la sută. Autoritățile afirmă că România a cunoscut în 2017 cea mai mare creștere economică din anul 2008 și până acum.

 

Foto: Wikipedia

Comments

comments

SHARE
Previous articleAnaliză RFI: De ce o ia razna economia românească
Next articleCamera de Comerț și Industrie a României a premiat Univers T
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three × four =