România a cheltuit doar 1,1 din fondurile europene alocate pentru perioada 2014 – 2020

Trimite și altora

România se află într-o situație foarte proastă în privința cheltuirii fondurilor europene care i-au fost alocate pentru intervalul 2014 – 2020. Doar 1,1 la sută din aceste fonduri au fost atrase până acum cu concursul autorităților de la București.

În total, în România au fost atrase puțin peste 400 de milioane de euro. Din această sumă, cele mai multe fonduri au fost atrase prin programul operațional dedicate dezvoltării regionale. Este vorba de aproape 242 de milioane de euro.

Mai rău decât România în privința ratei absorbției fondurilor europene stau doar Austria, cu 0,6 la sută, și Irlanda, cu 0,9 la sută. Din regiune, Bulgaria a absorbit deja 7,5 la sută din fondurile europene, iar Polonia 6,5 la sută. În întreaga Uniune Europeană, cel mai bine stă Portugalia, care a absorbit 10,9 la sută din fondurile alocate pentru perioada 2014 – 2020.

 

Foto: Rador

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday.ro: Emil Boc spune că Clujul pierde anual 28 de milioane de euro din cauza revoluției fiscale
Next articleCFR a reintrodus Trenurile Zăpezii
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × 3 =