Medicii de familie refuză să semneze noile contracte cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Toate consultațiile vor trebui plătite

Trimite și altora

Sistemul sanitar românesc se confruntă cu o nouă criză. Medicii de familie refuză se semneze noile contracte cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, au anunțat, într-un comunicat comun, Societatea Națională de Medicina Familiei și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie.

Acest lucru înseamnă că, din data de 3 ianuarie, toate consultațiile acordate de medicii de familie vor trebui plătite de către pacienți. Medicii de familie spun că sunt nevoiți să recurgă la această măsură deoarece medicina primară este subfinanțată. În prezent, această ramură a medicinii primește doar 5,77 la sută din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate. Medicii de familie au cerut ca, din 2018, medicina primară să primească 10 la sută din buget, însă Casa Națională de Asigurări de Sănătate a oferit doar 5,8 la sută. Sistemul de cabinete de medicină de familie include 25.000 de cadre medicale.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRFI: Vlad Plahotniuc vrea Guvern tehnocrat la Chișinău. Dodon îi refuză pe noii miniștri
Next articlePiața auto din România a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii nouă ani
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × two =