Noile tehnologii revoluționează ghidajul în Muzeul Farmaciei din Cluj. Fișiere interactive, disponibile prin platforma izi.travel

Trimite și altora

muzeul farmacieiNoile tehnologii revoluționează maniera în care vizitatorii Muzeului Farmaciei din Cluj pot descoperi colecțiile acestei secții inedite a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei. Din data de 10 Mai, viztatorii vor putea descărca ghidaje audio, care vor fi disponibile în limbile română și engleză.

Aceste ghidaje sunt disponibile cu ajutorul platformei izi.travel. Cei care vor dori să aibă acces la ele vor trebui să scaneze codurile QR amplasate în muzeu. Înregistrările vor prezenta colecțiile muzeului, cele mai interesante exponate și activitățile oferite în cadrul muzeului.

Platforma izi.travel este una dintre cele mai interesante instrumente dedicate ghidajelor. Ea a fost creată în Emiratele Arabe Unite de o echipă de dezvoltatori olandezi susținuți financiar de un investitor elvețian.

Muzeul Farmaciei funcționează în centrul Clujului, în colțul Pieței Unirii care dă spre strada Regele Ferdinand I, în Casa Hintz. În acest imobil a fost înființată, în anul 1573, farmacia ”La Sfântul Gheorghe”. Farmacia a funcționat neîntrerupt până în anul 1949, când a fost închisă de către comuniști. Vechea farmacie a fost transformată în muzeu.

Muzeul Farmaciei are peste 3.000 de exponate, printre care se numără mobilier vechi, vase de faianță, cântare, instrumente ale farmaciștilor, dar și rețete ale unor poțiuni, pomezi sau alte produse din farmaciile de odinioară.

Claudiu Pădurean

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY