ClujToday.ro: ASR Principele Charles a vizitat Casa Raţiu din Turda

Trimite și altora

charlesAlteţa Sa Regală Principele Charles al Ţării Galilor a vizitat Casa Raţiu din Turda. El a fost primit de fiii marelui om de stat Ion Raţiu, de la naşterea căruia s-au împlinit 100 de ani, precum şi de soţiile lui Indrei şi Nicolae Raţiu, împreună cu nepotul lui Ion Raţiu, Alexandru şi de soţia sa, transmite ClujToday.ro.

 

Moştenitorul Coroanei Regatului Unit al Marii Britanii a făcut vizita privată la Turda după ce a vizitat şi biserica greco-catolică din Teiuş. Această biserică a fost ctitorită de nobilul român Mihail Raţ şi de soţia sa, domniţa Zamfira. Cei doi se regăsesc printre strămoşii Familiei Regale a Marii Britanii şi printre cei ai familiei Raţiu.

Alteţa Sa Regală Principele Charles al Ţării Galilor a fost primit în biserica din Teiuş de Prea Sfinţia Sa Claudiu Lucian Pop, episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore din Blaj. Preafericirea Sa cardinalul Lucian Mureşan nu a putut fi prezent la Teiuş din cauza unor probleme de sănătate. El i-a trimis o decoraţie Principelui Charles şi l-a invitat la Blaj. Moştenitorul Coroanei Regatului Unit a fost interesat de reistenţa Bisericii Greco-Catolice în perioada comunistă.

De la Teiuş, Principele Charles a ajuns la Turda, unde a fost primit de Indrei şi de Nicolae Raţiu, fiii lui Ion Raţiu, liderul exilului românesc din lumea liberă din perioada comunistă, împreună cu ceilalţi membri ai familiei. Moştenitorul Coroanei Regatului Unit a vizitat casa unde a locuit dr. Ioan Raţiu, liderul mişcării memorandiste, apoi alţi membri ai familiei Raţiu şi a devenit, după căderea comunismului, deopotrivă reşedinţa membrilor familiei Raţiu în Turda şi sediu al Centrului Raţiu pentru Democraţie.

Moştenitorul Coroanei Regatului Unit a gustat din preparatele culinare locale. Unele dintre ele au fost pregătite de cei care au participat la Transilvania Fest, festivalul organizat de Pamela Roussos-Raţiu şi aflat sub Înaltul Patronaj al Custodelui Coroanei, Principesa Moştenitoare Margareta a României şi al Principelui Charles al Ţării Galilor.

Principele Charles a plecat spre Londra din Cluj. La Turda, familia Raţiu a organizat în Fabrica de Timp Liber cel mai exclusivist eveniment din România, Dinner in the Forest. Este vorba de o cină pregătită de celebrul bucătar Paul Bloomfield de la Universitatea Oxford Brookes, eveniment care marchează împlinirea unui secol de la naşterea lui Ion Raţiu.

Comments

comments

SHARE
Previous articleUE va bloca orice încercare a SUA de a obţine acorduri comerciale bilaterale cu state membre
Next articleBiserica din Feleacu ar putea deveni o atracție turistică majoră
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × 2 =