Ministerul Finanțelor Publice se împrumută masiv

Trimite și altora

Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că se va împrumuta masiv în acest an. Concret, acest minister vrea să ia împrumut de pe piața internă o sumă cuprinsă între 48 și 50 de miliarde de lei.

De asemenea, de pe piața externă ar urma să fie contractate împrumuturi a căror valoare totală va fi cuprinsă între 4,5 și 5 miliarde de euro. În total, Ministerul Finanțelor Publice are nevoie de împrumuturi totale de 74 de miliarde de lei. O parte din această sumă va fi utilizată pentru a refinanța o datorie publică de 47 de miliarde de lei, iar restul sumei va fi folosit pentru a finanța deficitul bugetar de 2,97 la sută.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDacia înregistrează vânzări record pe piața din Franța
Next articleBugetul de stat pentru 2018 a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × 1 =