Bugetul de stat pentru 2018 a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis

Trimite și altora

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea bugetului de stat pe 2018. De asemenea, șeful statului a promulgat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Președintele României atrage însă atenția asupra unor aspecte pe care le consideră vulnerabilități ale construcției bugetare și îi avertizează pe decidenții politici și guvernamentali să nu repete greșelile sau tentațiile unor politici exuberante, precum cele de dinaintea crizei economice declanșate în anul 2007, potrivit Digi24.ro.

Analiști economici, precum Mircea Coșea, intervievat de RFI România, consideră că decizia președintelui Klaus Iohannis a fost una înțeleaptă, chiar dacă bugetul a fost conceput într-o manieră contabilă, cu obiectivul de a menține un deficit.

Bugetul estimează o creștere economică de 5,5 la sută și un nivel al Produsului Intern Brut de 907,85 de miliarde de lei. Inflația medie anuală este estimată la 3,1 la sută și un curs mediu de 4,55 lei pentru un euro. Câștigul salarial mediu lunar este estimat la 2.614 lei, iar deficitul bugetar la 2,97 la sută din PIB.

 

Foto: RFI.ro

Comments

comments

SHARE
Previous articleMinisterul Finanțelor Publice se împrumută masiv
Next articleClujul, vizitat de peste 540.000 de turiști în 2017
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

6 + 1 =