Clujul, pe locul doi în topul orașelor europene în care cetățenii își pot găsi cel mai ușor un loc de muncă

Trimite și altora

Clujul se află pe locul doi în Europa în clasamentul orașelor în care oamenii își pot găsi cel mai ușor un loc de muncă. Clasamentul a fost realizat în baza unui studiu realizat de Eurostat, care a măsurat percepțiile cetățenilor europeni.

În clasamentul european, pe primul loc se află Praga, capitala Cehiei. Pe locul următor se află Clujul, urmat de Munchen, capitala Bavariei, și de Bratislava, capitala Slovaciei. Consilierul județean Marius Bălaj este de părere că acest studiu reflectă realitatea. El afirmă că universitățile, care pregătesc o forță de muncă de bună calitate, precum și inițiative precum cea a parcurilor industriale Tetarom, care au dus la crearea a mii de locuri de muncă, sunt elemente care explică succesul Clujului.

Cele mai multe slujbe sunt disponibile în domeniul IT, spun reprezentanții companiilor. De asemenea, sunt la mare căutare și specialiștii în alte domenii tehnologice, cum ar fi cel al producției industriale.

Există și zone în Europa ai căror locuitori cred că le este foarte greu să își găsească un loc de muncă. Așa ar fi orașele italiene Palermo, Napoli și Torino, capitala Greciei, Atena, precum și orașul spaniol Malaga.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Aplicarea taxei de lux pe mâncare la Cluj
Next articleUniunea Europeană va investi 272 de milioane de euro în Autostrada Sebeș-Turda
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

8 + four =