Clujul, în topul celor mai stilate 16 oraşe din Europa de Est

Trimite și altora

clujClujul a fost inclus pe lista celor mai şic oraşe din Europa de Est, alcătuită de ghidul britanic de călătorii The Calvert Journal. Este vorba de un ghid din Londra, care le recomandă turiştilor britanici să viziteze oraşele incluse în listă pentru că au o istorie bogată, o arhitectură extraordinară, o viaţă de noapte dinamică şi, în anumite cazuri, proiecte ambiţioase de mediu, scrie ClujToday.ro.

 

În ordine alfabetică, oraşele şic ar fi, în viziunea redactorilor ghidului britanic, Belgrad, Budapesta, Cluj-Napoca, Dubrovnik, Kiev, Ljubljana, Moscova, Mostar, Odessa, Split, Sankt Petersburg, Tallin, Tbilisi, Varna, Zadar şi Zagreb. Jurnaliştii britanici au remarcat faptul că Clujul a devenit capital filmului şi menţionează Festivalul Internaţional de Film Transilvania. De asemenea, ei au remarcat şi arta care înfloreşte în cafenelele boeme, precum şi populaţia studenţească densă. Redactorii ghidului mai menţionează arhitectura barocă, barurile subterane din centrul oraşului, dar şi faptul că vechile fabrici şi palate au devenit centre de artă. Pe lista calităţilor Clujului se mai numără şi mediul bun pentru start-up-uri, dar şi pentru pasiunea sa pentru muzica electro, care poate fi gustată în cluburi precum Midi sau în festivaluri precum Untold.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRata șomajului în România, la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani
Next articleExporturile românești au atins un nivel record: 5,3 miliarde de euro în noiembrie 2016
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

12 − 3 =