Candidatul pro-european la Primăria Chișinăului, Andrei Năstase, se bazează pe studenți

Trimite și altora

Andrei Năstase, candidatul unic al forțelor anti-oligarhice, susținut de Platforma DA, PAS și PLDM pentru alegerile locale din 20 mai, a avut mai multe întâlniri cu oamenii în cadrul instituțiilor din Chișinău. La Universitatea de stat din Tiraspol, Andrei Năstase s-a referit la programul său pentru Chișinău, oraș care trebuie să devină o capitală confortabilă vieții urbane, mobilă și interconectată. „Chișinăul trebuie să asigure locuitorilor săi educație și sănătate accesibile și de calitate, să producă bunăstare pentru toți și să fie într-o continuă dezvoltare economică prin deschiderea față de mediul de afaceri onest, în condiții de eficiență și transparență administrativă”, a spus Andrei Năstase.

„Chiar dacă gestionarea sistemului de învățământ superior nu ține direct de atribuțiile primăriei, programul nostru electoral prevede propuneri care vizează și interesele studenților. De altfel, un element important al politicii noastre va fi crearea oportunităților pentru angajarea în câmpul muncii a tinerilor capabili. Vreau să avem cât mai multe locuri de muncă bine plătite pentru voi”, a mai spus Andrei Năstase.

La Universitatea de stat din Tiraspol, Andrei Năstase a fost însoțit de Maia Sandu, președinta PAS, care a îndemnat studenții și cadrele didactice să nu-și risipească voturile, unicul candidat care trebuie votat pentru a face schimbarea fiind Andrei Năstase.

Andrei Năstase a mai vizitat și Asociația Medicală Teritorială „Botanica”, unde a avut o întâlnire cu cadrele medicale. Viitorul primar a vorbit despre programul său amplu care conține obiective concrete în beneficiul oamenilor, inclusiv al cadrelor medicale. „Cunosc bine sistemul nu doar din auzite – soția mea a lucrat mult în domeniu și știu din prima sursă prin ce treceți într-un sistem plin de erori. Serviciului de asistență medicală primară care astăzi este foarte concentrat, birocratizat și distanțat considerabil de pacient și problemele sale, trebuie descentralizat. Cred că trebuie să acordăm medicinei de familie mai multă libertate în gestionarea problemelor de sănătate a cetățenilor Chișinăului”, a spus Andrei Năstase.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCheile Turzii și Cheile Tureniului, curățate după invazia de turiști de 1 Mai
Next articleOamenii de afaceri asiatici, interesați de Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

16 + two =