Oamenii de afaceri asiatici, interesați de Cluj

Trimite și altora

Zona Clujului stârnește interes pentru investitorii asiatici. Există companii japoneze și israeliene care au investit deja sume consistente în domenii precum IT-ul sau securitatea cibrnetică, iar acum companiile din Coreea de Sud sunt interesate de domenii precum producția de alimente și cercetarea științifică, în timp ce companii din Iordania sunt interesate de cooperare în domeniul industriei alimentare și în cel al energiei verzi.

Dezvoltarea susținută a Clujului din ultimii ani a atras atenția investitorilor din afara Europei. Deja, investițiile japoneze, prin intermediul unor companii precum NTT Data, și israeliene, în special fonduri de investiții, au impulsionat domenii precum dezvoltarea de software sau securitatea cibernetică, iar Clujul a devenit pentru astfel de companii un hub regional, care coordonează extensii ale firmelor în țări precum Serbia, Macedonia sau Republica Moldova. Însă tehnologia informației este doar unul dintre domeniile de care sunt interesați oamenii de afaceri asiatici. În această perioadă, există un mare interes pentru comerțul bilateral din partea oamenilor de afaceri coreeni.

De asemenea, există un mare interes din partea oamenilor de afaceri din Iordania pentru dezvoltarea unor proiecte în domeniul energiei verzi și în domeniul agricol. Unii dintre investitorii iordanieni doresc, de exemplu, să cultive usturoi în Transilvania, iar alții sunt interesați de importul de oi. Dezvoltarea relațiilor româno-iordaniene sunt impulsionate de Familiile Regale din cele două țări. Luna trecută, la Amman, capitala Iordaniei, a avut loc cel mai mare forum economic iordaniano-român din istorie, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, și a Alteței Sale Regale Principelui Radu al României.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCandidatul pro-european la Primăria Chișinăului, Andrei Năstase, se bazează pe studenți
Next articlePsihologi din 31 de țări vin la UBB
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen + eighteen =