Deputatul Adrian Oros a câștigat procesul cu ANI

Trimite și altora

Deputatul PNL de Cluj, Adrian Oros, a câștigat procesul prin care a contestat o decizie a Agenției Naționale de Integritate, prin care era declarat în stare de incompatibilitate. Decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă, irevocabilă și executorie.

Judecătorii de la instanța supremă au respins apelul declarat de reprezentanții Agenției Naționale de Integritate împotriva sentinței pronunțate de Curtea de Apel București, care a anulat decizia inspectorilor de integritate, care stabileau că Adrian Oros ar fi fost incompatibil. Deputatul clujean, în prezent vicepreședinte al PNL la nivel național, a fost acuzat de incompatibilitate pentru că, în paralel cu activitatea de parlamentar, ar fi fost și administratorul unui cabinet veterinar.

Însă Adrian Oros a demonstrat că s-a retras din calitatea de administrator al cabinetului veterinar nu doar înainte de a fi ales parlamentar, ci chiar și înaintea campaniei electorale în urma căreia a fost ales în Parlament pentru primul său mandat de deputat, în 2012. Judecătorii au constatat că retragerea sa din calitatea de administrator nu a fost operată în Registrul Comerțului din vina celor care au preluat administrarea cabinetului veterinar. Mai mult, ei au constatat că Adrian Oros nu a exercitat nici un fel de act de administrare a cabinetului respectiv, deci nu poate fi pedepsit pentru că este lipsit de orice vină în această situație.

Adrian Oros este profesor al Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. El este și prorector al universității clujene, precum și vicepreședinte al Colegiului Medicilor Veterinari din România. Din anul 2012, în care a fost ales consilier județean, apoi deputat, a decis să se retragă din administrarea unui cabinet veterinar în care era asociat.

Comments

comments

SHARE
Previous articleTarom introduce zboruri Cluj-Napoca – Paris Charles de Gaulle
Next articleCSR: Festivalul de Șah Lions a adunat, la Cluj-Napoca, cei mai buni șahiști juniori din țară
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 + eight =