CSR: Festivalul de Șah Lions a adunat, la Cluj-Napoca, cei mai buni șahiști juniori din țară

Trimite și altora

Peste 300 de copii și adolescenți au schimbat, weekendul trecut, tabletele, telefoanele și televizoarele, cu tabla de șah. De Ziua Copilului, Cluj-Napoca a fost gazda celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internațional de Șah Lions. Pionii, nebunii, caii s-au ”încleștat” pentru a cuceri cele 64 de pătrate ale tablei, dar și admirația spectatorilor prezenți pe ”terenul” Casei de Cultură a Studenților.

În prima zi a competiției, la ”amatori” (secțiune împărțită în trei categorii: clasa pregătitoare, clasa I și clasele II-VIII), s-au remarcat: Sonia Luca, Antonia Bătincu, Rareș Mitrea, Nectarie Pălimaru, Maia Moldovan, Ariana Bot, Mihai Iliescu, David Zirbo și Horia Luțaș.

A doua zi a fost dedicată turneelor pentru experimentați, legitimați la cluburi. La categoria 8 ani, câștigătoarea turneului a fost Daniela Enachi din Târgu-Mureș, urmată de Ariana Bădică din Brașov și Attila Nagy din Târgu-Mureș. La categoria 10 ani, pe podium s-au situat, în ordine: Iancu Sandea, Rareș Timbuc și Mara Chira, toți din Cluj. La categoria 18 ani, cel mai bun a fost Iustin Ciorgovean din Alba Iulia, care i-a devansat pe clujenii Laurentiu Bobocea și Mircea Talu.

Indiferent dacă practică șahul din pasiune, sau sunt jucători legitimați, participanții au arătat că, în fața ceasului de control și a tablei de șah, strategia este cea care contează. Faptul că s-au descurcat admirabil este dovedit și de numărul mare de premii: în total, 50 de cupe și aproape 7000 lei au fost oferiți câștigătorilor. De asemenea, toți copiii au fost recompensați cu diplome, tricouri și dulciuri pentru participarea la concurs.

”Șahul este unul dintre cele mai complexe sporturi din câte există. Beneficiile pe care le are pentru mintea fragedă și în dezvoltare a copiilor sunt deosebite și cu impact pentru toată viața. Copiii își dezvoltă imaginația, creativitatea, concentrarea și gândirea logică. Este motivul pentru care am inițiat și susținem cu drag și pe termen lung această competiție”, a declarat Mirela Marica, reprezentant Lions Cluj Genesis, organizator al Festivalului, alături de Clubul Sportiv Pegas Cluj.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDeputatul Adrian Oros a câștigat procesul cu ANI
Next articleȘtrandul Durgău din Turda și-a deschis porțile
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twelve − five =