Clujul de ieri: Atenţiune dacă umblaţi pe străzi

Trimite și altora

„Consiliul comunal înainte cu o jumătate de an a hotărât să execute o lucrare de canalizare în Calea Victoriei acordând lucrarea unei întreprinderi tehnice din Cluj. Întreprinderea a început lucrările, săpând toată strada la o adâncime de 2-3 metri. După un timp oarecare însă, consiliul nu a mai pus la dispoziţia întreprinderii banii necesari şi lucrările au rămas în urmă.

Cu toate intervenţiile făcute la oraş pentru a duce la bun sfârşit lucrările nici până azi nu s-a făcut nimic, strada rămânând într-un hal nemaipomenit.

Din cauza acestor săpături s-a întâmplat un al doilea accident. Un ţăran trecând pe acolo cu căruţa, calul a alunecat căzând în adâncime. Numai cu mari sforţări şi cu ajutorul pompierilor a fost scos, după ce a stat acolo vreo trei ore. Sărmanul ţăran plângea, spunând că acest cal îi este singura avere.

După cum se vede, sub admirabila gospodărie a primăriei noastre, trecerea pe străzile Clujului a devenit de-a dreptul periculoasă,

Ne întrebăm dacă în loc de a lua pâinea din gura invalizilor, nu era oare mai bine ca primăria să se ocupe de gropile care ameninţă să înghită trecătorii”. [„Naţiunea”, Anul I, nr.10, Cluj, 22 ianuarie 1927].

Clujul de ieri este rubrică permanentă a ClujInsider și Clujtoday realizată de istoricul clujean Felix Ostrovschi.

Comments

comments

SHARE
Previous articleȘtrandul Durgău din Turda și-a deschis porțile
Next articleO societate românească de avocatură, premiată la Praga
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × five =