Militarii americani din brigada „Ironhorse” ajung în România şi Bulgaria pentru rotaţia Atlantic Resolve

Trimite și altora

Militari, echipament şi vehicule ale Batalionului 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie, aparținând Unităţii de Luptă „Ironhorse” a Brigăzii 1 Blindate din cadrul Diviziei 1 Cavalerie au început să sosească în România şi Bulgaria în sprijinul operaţiunii Atlantic Resolve pentru o rotaţie de nouă luni. Batalionul 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie aduce peste 500 de vehicule pe roţi şi cu şenile şi alte echipamente care ajung în această perioadă la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din România şi la Novo Selo, în Bulgaria, anunță reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

”În următoarele săptămâni, este posibil ca locuitorii din aceste zone să observe o creştere a numărului de convoaie care transportă vehicule de mare tonaj, precum tancuri Abrams şi vehicule de luptă Bradley, pe şoselele şi autostrăzile din ţările lor.

Rotaţia brigăzii„Ironhorse” va începe în România, unde ea îşi va aduna tot echipamentul şi personalul militar, apoi o parte din forţe se vor muta în Bulgaria.

Această dislocare a forţelor„Ironhorse” este parte a prezenţei continue şi o dovadă a angajamentului nostru faţă de aliaţi şi naţiunile partenere în eforturile de descurajare a agresiunii în Europa de Est.

În perioada dislocării rotaţionale în aceste locuri, brigada„Ironhorse”” va continua să facă eforturi de creştere a interoperabilităţii prin antrenamente continue cu aliaţii noştri şi cu naţiunile partenere”, spun reprezentanții brigăzii americane.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY