Clujul de ieri: Un tânăr răpește două fete și se însoară cu ele

Trimite și altora

„Tânărul Alexandru Șerban, din comuna Strâmba județul Cluj, s-a îndrăgostit de fata Nina Mureșan, pe care a cerut-o de la părinți în căsătorie. Părinții nici n-au voit să audă despre acest lucru, căci îl știau pe flăcău cam ușuratec din fire și muieratic.

Dar tânărul nu se dădu bătut și într-o noapte întunecoasă, în vreme ce părinții fetei dormeau duși, a intrat binișor în odaia iubitei și a furat-o.

Părinții supărați de cele petrecute, s-au dus să-și aducă fata acasă, dar n-a fost chip s-o poate scoate din casa iubitului. În cele din urmă s-au învoit și au lăsat fata în seama băiatului.

Tânărul, după puțină vreme, a aflat că iubește și altă fată, la care mergea de acum în fiecare seară fără să ție socoteală de lacrimile soției sale și nici de ochii și de gura lumii.

Într-una din serile trecute, tot pe întuneric, a intrat binișor în casa iubitei celei noui și a furat-o și pe aceasta, ducând-o sub acoperișul casei sale. După puțină vreme s-a însurat și cu aceasta.

Soția sa dintâi, nu a putut îndura rușinea mare și a fugit la părinți. Dar, părinții nu s-au mai înduplecat și au alungat-o de acasă, spunându-i să meargă înapoi și să se împace cu bărbatul, dacă i-a trebuit să se mărite cu dânsul.

Femeia nu s-a lăsat bătută și s-a dus la Parchet unde l-a pârât pe necredinciosul bărbat pentru <<trai cu două neveste”. [„Lumea și Țara”, Anul XV, nr.39, Cluj, 23 septembrie 1937].

Clujul de ieri este rubrică permanentă a ClujInsider și ClujToday, realizată de istoricul clujean Felix Ostrovschi.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAproape 1,3 milioane de pașapoarte eliberate în primele opt luni ale anului
Next articleUBB a devenit, oficial, universitate internațională de excelență
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seventeen + 15 =