Începe Clujotronic. Artiști de top participă la dialogul artei cu tehnologia

Trimite și altora

La Cluj începe cel mai important festival al artelor electronice din Transilvania, Clujotronic. Festivalul a ajuns la a șaptea ediție și a fost fondat de Institutul Francez și de Centrul Cultural German Goethe, iar din acest an celor două instituții li s-a alăturat și British Council. În acest sfârșit de săptămână, clujenii se vor putea bucura de muzică electronică, de  expoziții de artă vizuală și de jocuri.

Clujotronic reprezintă un festival care își pune să creeze un adevărat dialog al artelor, precum și între artă și tehnologie. La festival vin artiști precum berlinezii de la Skinnerbox, artiștii de la ClarObscura care îmbină sintetizatoarele cu instrumente acustice sau actrița vizuală Juladi. Vor exista și proiecții murale, o statuie cinetică audio-vizuală a lui Mickey Mouse sau instalații interactive, spune directorul Centrului Cultural German Goethe din Cluj, Ingo Tegge.

Seria spectacolelor marca Clujotronic va fi deschisă în această seară de artistul francez Alex Augier, care a pregătit un experiment care îmbină muzica și imaginile, spune directorul Institutului Francez din Cluj, Xavier Leroux.

Echipa British Council din Cluj se implică din acest an în organizarea festivalului Clujotronic. De aceea, printre invitații festivalului se numără două experte în jocuri electronice din Marea Britanie, Phoenix Perry și Cara Ellison. Clujotronic se va încheia duminică seara.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY