PROTEST: MASS-MEDIA SUB ATACUL PUTERII

Trimite și altora

Semnatarii acestui protest solicită forţelor democratice din România o reacţie publică la declaraţiile făcute ieri de Liviu Dragnea, preşedintele partidului de guvernământ şi al Camerei Deputaţilor, declaraţii care încalcă flagrant şi ameninţă o valoare democratică fundamentală: independenţa presei.

 

Preşedintele partidului de guvernământ şi al Camerei Deputaţilor a solicitat ieri Executivului un proiect de lege cu dedicaţie, cu scopul de a verifica finanţarea unor anumite publicaţii, invocând o presupusă lipsă de transparenţă şi ignorând faptul că statul român beneficiază deja de legislaţie şi instituţii de verificare a activităţii economice derulate de presă. Considerăm aceste afirmaţii drept o ameninţare, un act de intimidare fără precedent adresat jurnaliştilor independenţi din România.

Atacul recent la G4 Media se adaugă unui număr alarmant de afirmaţii ostile venite din cercul puterii actuale care indică dorinţa de control al presei independente ca Rise Project, HotNews, EpochTimes, Press One, Comisarul, DIGI24, Realitatea TV, Newsweek România ş.a. folosind ca instrument instituţii ale statului.

 

Semnatari din domeniul ONG:
Freedom House România
Centrul Român de Politici Europene
Grupul de Dialog Social
EFOR
Iniţiativa România
Societatea Timişoara

Publicaţii şi jurnalişti ai reţelei PressHub.ro:
Asociaţia Cluj Today
Asociaţia Transylvania Today
Banatul Azi
Express de Banat
Revista 22
Gazeta de Dimineaţă
Info Sud-Est
InRoman.ro
Jurnalul Văii Jiului
Liber în Teleorman
Ştiri din Banat
Vrancea 24
PressHub.ro
JustitieCurata.ro

Andreea Pavel
Brînduşa Armanca
Carmen Dumitrescu
Cristian Andrei Leonte
Cristian Florin Franţ
Catiuşa Ivanov
Mihaela Mihai
Ovidiu Amălinei
Claudiu Pădurean
Nicu Taşcă
Ramona Roşulescu
Sebastian Oancea
Bogdan Stanciu
Valentin Tudor

Gabriel Baciu
Teodora Baciu

Comments

comments

SHARE
Previous article2.000 de locuri de muncă, oferite la Târgul de Cariere din Cluj
Next articleParteneriat USAMV Cluj-Napoca și VFU Brno cu universități din Somaliland
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

20 − 16 =