Cum va arăta Castelul Banffy din Răscruci după restaurare. IMAGINI SPECTACULOASE

Trimite și altora

Una dintre cele mai frumoase reședințe nobiliare din Transilvania va fi reabilitată cu ajutorul fondurilor europene. Castelul Banffy din Răscruci va fi refăcut cu ajutorul a cinci milioane de euro. Restaurarea domeniului Banffy înseamnă și refacerea vechiului lac cu nuferi, precum și punerea în valoare a salonului de onoare.

Castelul Banffy din Răscruci a fost construit în secolul al XVIII-lea și era considerat drept unul dintre cele mai spectaculoase edificii aristocratice. Baronii din familia Banffy au amenajat un lac și o grădină în stil francez, iar clădirea avea un salon de onoare care era vestit pentru frumusețea sa. Au mai fost păstrate tavanul din lemn casetat și sobele din teracotă verde, precum și puține piese de mobilier. Acestea vor fi puse din nou în valoare, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Castelul Banffy va fi restaurat cu ajutorul fondurilor europene atrase de actualul proprietar al clădirii, Consiliul Județean Cluj, mai spune Istvan Vakar. Suprafața totală a domeniului care va fi reamenajată cu ajutorul banilor europeni este de 4,5 hectare.

Comments

comments

SHARE
Previous articleEchipă multidisciplinară anunţată în departamentul de pediatrie a spitalului REGINA MARIA din Cluj
Next articleCenaclul Flacăra reloaded, în 11 noiembrie
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − 4 =