Acord pentru Brexit. Ce spune președintele Parlamentului European

Trimite și altora

Negocierile pentru Brexit se apropie de final. Negociatorii Uniunii Europene și cei ai Marii Britanii au ajuns la un acord. Președintele Parlamentului European, Antonio Tanjani, spune că cele mai sensibile teme au drepturile cetățenilor europeni care vor rămâne în Marea Britanie, pacea din Irlanda și protejarea locurilor de muncă

„Brexit este în primul rând despre oameni. Este vorba despre drepturile cetăţenilor noștri, despre păstrarea păcii fragile din Irlanda de Nord şi protejarea locurilor de muncă afectate de plecarea Regatului Unit”, a declarat Preşedintele Parlamentului European Antonio Tajani, după ce Michel Barnier, negociatorul-şef pentru Brexit a informat astăzi Conferința Președinților în legătură cu acordul referitor la Brexit.

„Credem în democraţie şi în respectarea deciziilor poporului britanic. Textul agreat de comun acord de UE şi Regatul Unit este primul pas dintr-un lung proces. Totuşi, sunt optimist că va pune bazele unei viitoare legături strânse UE-UK. Cum am spus mereu, Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană, nu şi Europa”, a adăugat preşedintele Tajani.

„Vreau să îi mulţumesc lui Michel Barnier pentru muncă lui neîncetată şi pentru spiritul de cooperare care a stat la baza relațiilor dintre noi. Aş vrea să remarc, de asemenea, şi aportul esențial adus de Grupul Parlamentul European pentru coordonare Brexit. Acest acord trebuie să reflecte faptul că orice rezultat va fi inferior statutului de membru deplin, protejând în acelaşi timp drepturile şi interesele cetăţenilor. Acordul demonstrează ceea ce reprezintă Uniunea Europeană: solidaritate şi unitate între membrii săi. De asemenea, vreau sa clarific că acesta este doar începutul unei faze noi. Parlamentului European i se va solicita să aprobe acordul şi, ca atare, va continua să monitorizeze desfășurarea lucrurilor, asigurându-se că priorităţile noastre vor fi respectate”, a mai spus Antonio Tajani.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCum faci saltul de la un business falimentar la unul de succes, află de la Via Cluj TV
Next articleAnunţ: E.ON Servicii SRL vinde două proprietăţi în Câmpia Turzii
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

10 − ten =