Clujul, campion la proiectele depuse în programul Start-Up Nation

Trimite și altora

Clujul rămâne cel mai prietenos loc din România cu start-up-urile. Acest lucru nu reiese doar din analize realizate de publicații internaționale precum ZDNet.com, ci și din cifrele oficiale.

6.500 de firme din Cluj s-au înscris în programul StartUp Nation 2018-2019. Clujul se situează pe primul loc în clasamentul numărului de înscriși pe sedii, chiar dacă în ediția aceasta firmele din București, Ilfov și Cluj au fost descurajate să participe la programul de finanțare. Firmele din aceste zone au fost depunctate cu 15 puncte. În total, în România au fost depuse peste 33.000 dosare, față de circa 19.000 câte au fost în prima ediție a programului. Orașele Cluj-Napoca, Ploiești, Iași și Timișoara au cea mai mare pondere a proiectelor depuse în această ediție. Finanțarea este de maximum 200.000 de lei. La Cluj, cea mai mare parte a start-up-urilor ar urma să activeze în domeniul tehnologic.

Clujul este considerat drept cel mai bun loc din România pentru start-up-uri datorită ecosistemului creat de universități, administrația locală, investitori în industria de IT, clustere și finanțatori instituționali pentru companiile aflate la început de drum.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY