Adrian Oros: Autoritățile române trebuie să investigheze tentativa de asasinat împotriva liderilor Opoziției de la Chișinău

Vicepreședintele PNL, deputatul Adrian Oros, cere autorităților judiciare române să înceapă o investigație penală legată de o posibilă tentativă de asasinat împotriva liderilor Opoziției de la Chișinău. Parlamentarul PNL crede că autoritățile române trebuie să se implice în acest caz deoarece Andrei Năstase, Maia Sandu și Alexandru Machendon sunt cetățeni români.

Cei trei lideri ai Opoziției ar fi fost otrăviți cu mercur. Ei au publicat buletine de analize realizate în mai multe cabinete medicale din afara Republicii Moldova, care arată o concentrație neobișnuit de mare de mercur în sângele lor. De asemenea, o concentrație foarte mare de mercur a fost înregistrată și în sângele soției, socrului și celor trei copii ai lui Alexandru Machedon. Adrian Oros, care este profesor universitar de toxicologie, spune că este foarte puțin probabil ca această concentrație de mercur să se fi acumulat pe cale naturală, de aceea trebuie investigată ipoteza unei tentative de asasinat.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

nineteen − three =