Sute de basarabeni nu au putut vota la Cluj, din cauza legislației promovate de regimul Dodon-Plahotniuc

Trimite și altora

Câteva sute de cetăţeni ai Republicii Moldova şi-au exercitat până la această oră dreptul la vot pentru alegerea noului Parlament de la Chişinău, precum şi în cadrul referendumului care vizează reducerea numărului de parlamentari de la Chişinău de la 101 la 61. Basarabenii s-au prezentat la secţia de votare amenajată la Casa de Cultură a Studenţilor, potrivit ClujToday.ro.

 

Procesul electoral s-a desfăşurat până acum fără incidente, spune preşedintele secţiei de votare, Gheorghe Soltan.

Au existat şi mai mult de 100 de cetăţeni moldoveni care nu şi-au putut exercita dreptul la vot, din cauza schimbării legislaţiei electorale. Actualul Guvern de la Chişinău a decis că moldovenii din străinătate pot vota doar dacă paşapoarte valabile. Nu au fost admişi basarabenii care aveau cărţi valabile de identitate. Cei mai mulţi dintre basarabenii care s-au prezentat la urne spun că au votat pentru un parcurs european.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAdrian Oros: Autoritățile române trebuie să investigheze tentativa de asasinat împotriva liderilor Opoziției de la Chișinău
Next articleEuroparlamentarul Daniel Buda cere abrogarea OUG 7/2019
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fifteen − 5 =