Cum este stimulat transportul electric la Cluj

Trimite și altora

11 noi autobuze electrice au fost puse în circulație la Cluj-Napoca. Până la jumătatea anului, Compania de Transport Public va primi încă 19 autobuze electrice. Toate cele 30 de mijloace de transport sunt cumpărate cu ajutorul fondurilor europene. Dorința autorităților locale este ca, după anul 2025, întreaga flotă de mijloace de transport în comun din Cluj să fie formată din autovehicule cu propulsie electrică.

Anul trecut, Clujul devenea primul oraș din România care punea în circulație autobuze electrice. Primele 11 autobuze au fost cumpărate cu ajutorul unei finanțări oferite de Guvernul Elveției. Succesul de care s-a bucurat această inițiativă i-a determinat pe reprezentanții autorităților locale să ceară bani europeni pentru a cumpăra 30 de noi autobuze electrice, 50 de troleibuze și 24 de tramvaie. Tot cu ajutorul fondurilor europene, în următorii ani, întreaga flotă de mijloace de transport în comun din Cluj ar urma să fie compusă din autovehicule cu propulsie electrică, declara primarul din Cluj, Emil Boc.

Autoritățile locale nu mizează doar pe transportul public electric, ci vor să îi încurajeze pe cât mai mulți clujeni să investească în mașini electrice. Primăria a amenajat deja trei stații pentru încărcarea mașinilor electrice, iar energia electrică necesară este oferită gratuit de către municipalitate. Alte stații sunt în curs de amenajare. De asemenea, vor fi amenajate standuri rezervate exclusiv taximetrelor electrice, spune directorul Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei, Ovidiu Câmpean.

Primăria Clujului a investit și în cumpărarea de mașini electrice pentru Poliția Locală. Primele automobile electrice destinate polițiștilor locali au fost puse în circulație anul trecut.

Comments

comments

SHARE
Previous articleUDMR și-a prezentat programul electoral la Cluj
Next articleClujToday: Turkish Airlines si-a mutat zborurile de la Cluj pe Aeroportul Istanbul
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × 1 =