11 autobuze electrice au ajuns la Cluj

Trimite și altora

Cele 11 autobuze electrice cumpărate de municipalitate au ajuns la Cluj-Napoca. Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că  acestea vor fi scoase în circulație joia viitoare. El a precizat că în aceste zile pe autobuzele electrice se montează aparatele de ticketing și sistemele de comunicare pentru a putea intra în exploatare. Deocamdată, autobuzele electrive vor circula pe liniile 30 și 24.

Pe lângă cele 11 autobuze electrice cumpărate din fonduri elvețiene, municipalitatea a mai depus și un proiect european care prevede achiziția a încă 30 de astfel de mijloace de transport în comun. Până la sfârșitul acestei luni, Compania de Transport Public va amenaja și stațiile de încărcare necesare pentru autobuzele electrice. Autobuzele electrice au o autonomie de aproximativ o sută de kilometri. Vehiculele au o capacitate de 78 de locuri, sunt dotate cu wifi, cu camere video de supraveghere, aer condiţionat şi podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Un frumos dar pentru Cluj. Cum a ajuns Lupoaica în orașul nostru
Next articleTIFF. Clujul respiră film
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × four =