Clujul de ieri: Primaria Municipiului Cluj se razboieste cu fotografii

Trimite și altora

Din partea proprietarilor de ateliere fotografice din Cluj primim o întâmpinare cu privire la recenta hotărâre a comisiei interimare ce conduce destinele municipiului Cluj, prin care ne informează că până la 1 Aprilie trebuie să-şi desfiinţeze vitrinele aşezate pe marginea trotuarelor.

„Din partea proprietarilor de ateliere fotografice din Cluj primim o întâmpinare cu privire la recenta hotărâre a comisiei interimare ce conduce destinele municipiului Cluj, prin care ne informează că până la 1 Aprilie trebuie să-şi desfiinţeze vitrinele aşezate pe marginea trotuarelor.

Remarcăm de la început că aceste vitrine au o importanţă vitală pentru fotografi, mai ales acum la începutul sezonului. Vitrine de acest gen se găsesc în toate marile centre, situate şi mai la răsărit şi mai la apus de Cluj, fără ca cineva să le fi găsit incomode.

Afară de aceasta, maeştrii fotografi, proprietari de ateliere, plătesc pentru vitrinele din stradă taxe legale, aşa că nici din acest punct de vedere nu li se poate găsi vreo vină.

În ceea ce priveşte afirmaţia că vitrinele fotografiilor ar strica estetica străzilor, ea nu rezistă unei cercetări serioase. Mai întâi, că aceste vitrine pot fi cât mai estetice, iar în al doilea rând, ele sunt un adevărat bazar de noutăţi, cercetate cu multă plăcere de pietoni.

Credem că până în cele din urmă primăria va reveni şi va lăsa pe maeştri fotografi să-şi poată câştiga cinstit o bucată de pâine”. [„Patria”, Anul al XVIII-lea, nr.7, Cluj, 10 ianuarie 1936].

Clujul de ieri este rubrică permanentă a ClujInsider și ClujToday, realizată de istoricul clujean Felix Ostrovschi.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY