Lucrări de asfaltare pe drumul Gherla – Fizeșu Gherlii

Trimite și altora

Consiliul Judeţean Cluj anunță că, pe drumul judeţean 109C Gherla – Fizeşu Gherlii – Ţaga – Geaca – Cămărașu (DN16), a demarat și se află în plină derulare asfaltarea sectorului de drum Gherla – Fizeșu Gherlii.

În această etapă, au fost deja asfaltați aproximativ 1,5 kilometri de drum, pe un sens de circulație. Întregul sector vizat are o lungime de 2,8 kilometri, între pozițiile kilometrice 1+400 și 4+200.

Lucrările de întreținere vizează mai multe sectoare de drum situate pe un tronson în lungime de aproape 38 de kilometri, de la kilometrul 1+400 până la kilometrul 39+200. Astfel, sectorul de drum Țaga – Geaca – Cămărașu (DN 16), în lungime de 21,6 kilometri, mai exact între kilometrul 17+600 și kilometrul 39+200, a fost asfaltat în proporție de 90%, iar pe restul de 10% din lungimea acestui sector sunt realizate lucrări complexe ce au vizat fundația drumului. După finalizarea asfaltării sectorului de drum Gherla – Fizeșu Gherlii, preconizată a avea loc extrem de rapid, vor fi finalizate și lucrările de asfaltare din zona Țaga, inclusiv pe raza localității.

De asemenea, pe întreg tronsonul de drum sunt prevăzute și lucrări de realizare a șanțurilor, de completare a acostamentelor, de desfundare şi curăţare a podeţelor, şanţurilor şi rigolelor, tăiere de lăstăriș și vegetație din vecinătatea căii de rulare, precum și lucrări de marcaje rutiere.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY